Predavanje 10: Medijska kultura i potrošačko društvo, predavač Maja Vukadinović

grad
Kruševac
škola
Gimnazija
mentor
Slađana Rakić, bibliotekarka
odabrani naslov
Božidart
datum
4. 04. 2013. godine, 12h-14h
predavač
Maja Vukadinović
tema
Medijska kultura i potrošačko društvo

Poseta Internest tima, sa snimanjem TV emisije kao propatnom aktivnošću, višestruko je korisna za članove školskog Internest tima, kao i za školu uopšte. Ove aktivnosti konkretizuju projekat. One su značajan korak od priprema i sporadičnog bavljenja temom ka praktičnoj realizaciji ideja. Zapravo, to konkretno uključivanje tima u širi kontekst čitavog projekta, sa stručnim predavanjima i sa ostalim školama učesnicama na zajedničkom zadatku – multimedijalnom proširenju knjige, ovim započinje na očigledan način.
Što se predavanja tiče, ono je učenicima u isto vreme pružilo informacije i podstaklo ih na razmišljanje i na postavljanje konstruktivnih pitanja. Propratna, ali ne manje važna pojava jeste i navikavanje na odnose sa javnošću, istupanje u medijima i smislena upotreba medija. 
Kao školskom bibliotekaru posebno mi se dopada ideja postavljanja težišta projekta i medijskog opismenjavanja (pa i kroz ovu posetu i snimanje TV emisije) u domen delatnosti školske biblioteke. – mentor Slađana Rakić, Gimnazija u Kruševcu