Propozicije i kategorije

Kategorije

u okviru kojih projektni timovi predstavljaju svoje radove su sledeće:

 

 1. Web prezentacija  (multimedijsko proširenje odabrane knjige.  Originalno osmišljena i samostalno dizajnirana struktura edukativne interaktivne internet prezentacije, portala, bloga…)
 2. Interaktivni kviz (forma misaone igre na nekoj od novih medijskih platformi, takmičarskog, ali i edukativnog karaktera, namenjena pojedincima ili timovima koji se nadmeću u znanju u određenoj oblasti definisanoj temom odabrane knjige)
 3. Strip/grafički narativ (hibridni medij zasnovan prvenstveno na narativnim ilustracijama ili storyboard – vizuelni predložak naracije za film, video rad ili animaciju, zasnovan na temi iz odabrane knjige)
 4. PR kampanja (kompletno osmišljen i realizovan višekanalni komunikacioni i medijski plan za organizaciju originalnog događaja u vezi sa temom odabrane knjige. Kampanja mora da obuhvati adekvatno predstavljanje knjige i događaja u raznim međusobno povezanim medijskim formama)
 5. Edukativna kompjuterska igra (proizvodnja elektronske interaktivne edukativne igre na digitalnoj platformi, uz sopstveni, originalno osmišljen korisnički interfejs, koja se bazira na temama iz odabrane knjige i omogućava samoproveru usvojenog znanja)
 6. Kratki film (igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni, spot ili video-art rad, na osnovu originalnog, samostalno osmišljenog scenarija koji je napisan na osnovu sadržaja odabrane knjige)
 7. Scenski spektakl (scenski prikaz sadržaja, originalna obrada narativa –scenario, rediteljska postavka – glumci, naratori, i adekvatno uređenje ambijenta događanja – scenografija)
 8. Zvučna knjiga / radio drama (obrađen audio snimak čitanja teskta odabrane knjige uz korišćenje adekvatnih zvučnih efekata ili originalno dramatizovan tekst predstavljen u audio formatu, koji obuhvata i muziku, zvučne efekte, naraciju i dijaloge)
 9. Nove forme (istraživanje novih originalnih medija i izraza koji nisu predviđeni u prethodnim predlozima)

 

* Napomene:

 • Prilikom izbora kategorije neophodno je imati u vidu  vreme za predstavljanje rada na Festivalu kreativnosti (15 min). Kompletan medijski proizvod projektnog tima može biti znatno duži, ali se očekuje da predstavljanje rada bude u ovim okvirima.
 • Fotokopiranje i skeniranje sadržaja  knjiga nije dozvoljeno.  Svim članovima tima i mentoru neophodan je sopstveni  primerak za samostalan rad. Jedan od ciljeva projekta je i izgradnja etičkog i estetičkog odnosa učenika I profesora prema  sadržajima koje  koristi, prema knjizi, autorima i održivom razvoju kulture znanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *