Ataše ambasade Poljske Dagmara Luković u poseti XIII beogradskoj gimnaziji

Ataše za kulturu i nauku ambasade Poljske u Beogradu Dagmara Luković posetila je 20. juna Trinaestu beogradsku gimnaziju, čiji je školski tim pobedio na četvrtom INTERNEST Festivalu kreativnosti i osvojio studijsko putovanje u Varšavu. Gošću iz poljske ambasade, koja je došla u pratnji predsednika Udruženja „Biblioteka plus“, autora projekta INTERNEST Zorana Hamovića, dočekali su učenici iz pobedničkog tima, infotekari Zoran Bašić i Jelena Babić (mentorka projektnog školskog tima)  i direktor gimnazije Bojan Vučković.

Dagmara Luković imala je priliku da vidi biblioteku Trinaeste beogradske gimnazije, koja je u skladu s idejama projekta INTERNEST transformisana u modernu infoteku, udobno mesto za kvalitetno učenje, izučavanje i istraživački rad. Učenici su predstavili gostima i svoj pobednički rad, kao i nekoliko kratkih radova iz oblasti poljske kulture. Gošća iz poljske ambasade i njeni domaćini razgovarali su o planu putovanja u Poljsku, gde će učenici Trinaeste beogradske gimnazije biti u prilici da se upoznaju s radom svojih vršnjaka. Ovo putovanje biće osnova za uspostavljanje trajne saradnje u okviru projekta INTERNEST.

Domaćini susreta najavili su i da s posebnim zadovoljstvom pripremaju Nedelju poljske kulture, koja će tokom septembra biti priređena u školskoj infoteci. Ova manifestacija priprema se u susret počasnom gostovanju Poljske na ovogodišnjem Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

Školski tim Trinaeste beogradske gimnazije osvojio je prvo mesto na ovogodišnjem, četvrtom INTERNEST Festivalu kreativnosti. Studijsko putovanje u Varšavu daruje ambasada Poljske u Beogradu.