Festival kreativnosti 26. i 27. maja u DOB

O najboljim radovima školskih timova iz Beograda, Sečnja, Čačka, Bačke Palanke, Kragujevca, Kruševca, Niša, Kikinde, Loznice, Velikog Gradišta, Jagodine, Subotice i Vranja odlučivaće žiri u sastavu: kulturolog i analitičar medija Maja Vukadinović, reditelj Nebojša Bradić, književnica Ljubica Arsić, reditelj, scenarista, producent i teoretičar u oblasti masovnih medija Stanko Crnobrnja i profesor Univerziteta umetnosti u Beogradu dr Aleksandar Luj Todorović.
Festival kreativnosti je završnica projekta INTERNEST koji organizuje Udruženje „Biblioteka Plus“ u saradnji s Izdavačkom kućom „Clio“. Ideja ovog projekta, kao i samog festivala, jeste da omogući talentovanim srednjoškolcima da bolje razumeju medije i da podstakne njihovo multimedijsko stvaralaštvo.

 

Svi školski timovi koji su učestvovali u projektu odabrali su po jednu od ponuđenih knjiga iz oblasti sociologije, antropologije, umetnosti, istorije, teorije i kritike masovnih medija, detaljno proučili njenu sadržinu i na osnovu toga proširili njen sadržaj u najraznorsnijim medijima.

 

Knjiga služi kao inspiracija i podsticaj učenicima da iskoriste svoj talenat i kreativnost za primenu i predstavljanje usvojenog sadržaja korišćenjem drugih medija, kao što su izložbe, kratki filmovi, scenski prikazi, internet prezentacije.
Autor: S. Đalić
Izvor: 24 sata, Beograd
http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest/festival-kreativnosti-26-i-27-maja-u-dob/90336.phtml
Datum: 23. 05. 2013.