Festival Kreativnosti 2010

Organizacijom i realizacijom prvog Festivala kreativnosti zaokružen je predviđeni godišnji ciklus aktivnosti u okviru projekta Internest. Festival je održan 14. juna 2010. godine u Kulturnom centru Rex. Za organizaciju Festivala bila je zadužena NVO Biblioteka Plus, nosilac projekta.

Festival kreativnosti je takmičarsko-edukativnog karaktera. Svoje radove i prezentacije je poslalo 7 timova. Timovi sledećih škola su učestvovali na Festivalu:

1. Gimnazija „Isidora Sekulić“,Novi Sad

2. Gimnazija „Vuk Karadžić“, Loznica

3. Zrenjaninska gimnazija, Zrenjanin

4. Gimnazija „Bora Stanković“, Vranje

5. OŠ „Sveti Sava“ i Gimnazija „20. oktobar“, Bačka Palanka

6. Druga ekonomska škola,Beograd

7. Gimnazija „Svetozar Marković“,Subotica

Žiri u sastavu prof. dr Svetlana Bezdanov Gostimir (SMArts) – predsednik, Nataša Đelošević (Clio), Katarina Radinović Andrić (SMArts) i Mirko Sebić (Medioko) je odabrao najbolje radove.

Nakon što su pažljivo razmotrili sve prispele radove, kao i njihove prezentacije, članovi žirija su jednoglasno doneli odluku da prvu nagradu dodele Osnovnoj školi „Sveti Sava “ i Gimnaziji „20. oktobar “ iz Bačke Palanke za sjajnu realizaciju kompletnog  e-learning okruženja medijskog opismenjavanja.

Drugu nagradu osvojila je Gimnazija „Bora Stanković“ iz Vranja za maestralno realizovan celovit projekat medijskog proširivanja sadržaja, uz veoma bogat edukativni paket medijske kulture.

Treća nagrada pripala je Gimnaziji „Vuk Karadžić” iz Loznice za savršeno oblikovan konkursni materijal, direktno usmeren na umetnost i estetiku medija.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *